OVER ONS

Bioboerderij De Kleinaart is een gediversifieerd tuinbouwbedrijf in Ulbeek met sterke agro-ecologische principes. Wij werken met aandacht voor biodiversiteit, bodem, het sluiten van kringlopen en lokale verankering. Daarnaast wil het een plek zijn waar mensen kunnen samenkomen en mee genieten van de prachtige omgeving in Haspengouw.

Bioboerderij de Kleinaart teelt een grote diversiteit aan fruit: appels, peren, pruimen, perziken, nashi, kiwibes, zwarte bes en kersen. Daarnaast kweken we allerlei groenten waaronder pompoenen, courgetten, tomaten, komkommers en aubergines en starten we dit voorjaar met het houden van kippen in mobiele stallen buiten in de boomgaarden. In de toekomst komen er nog nieuwe teelten bij.

Binnenkort openen we de hoevewinkel waar een deel van de oogst rechtstreeks verkocht zal worden. Het aanbod zal daarnaast nog worden uitgebreid met groenten van biologische telers uit de regio.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door De Landgenoten, een coöperatie die landbouwgronden koopt met het geld van aandeelhouders en schenkers. Deze gronden verhuren ze aan bioboeren via loopbaanlange contracten, zodat jonge starters zoals wij een economisch rendabel en ecologisch verantwoord bedrijf kunnen uitbouwen.

Deze gronden worden een soort gemeengoed, dat voor de komende generaties biologisch bewerkt zal blijven. Samen met vele burgers creëert De Landgenoten kansen voor boeren om te winnen aan veerkracht en stappen te zetten in de richting van meer ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

Voor de aankoop van de gronden in Ulbeek zijn De Landgenoten op zoek naar burgers en bedrijven die dit project willen steunen. U kan bijdragen door aandeelhouder te worden of door middel van een gift aan De Landgenoten. Hebt u zin om hier mee uw schouders onder te zetten? Klik hier voor meer info.