top of page

OVER ONS

Bioboerderij de kleinaart is een gediversifieerd tuinbouwbedrijf in Ulbeek met sterke agro-ecologische principes. Wij werken met aandacht voor biodiversiteit, bodem, het sluiten van kringlopen en lokale verankering. Daarnaast wil het een plek zijn waar mensen kunnen samenkomen en mee genieten van de prachtige omgeving in Haspengouw.

​Onze boerderij bestaat uit een lappendeken van heggen, houtkanten, waterpartijen en een grote diversiteit aan teelten: appels, peren, pruimen, perziken, nashi, kiwibes, zwarte bes, kersen en verschillende groenten. Daarnaast houden we vleeskippen in onze boomgaarden die naast het vlees, ook op een natuurlijke manier voor ziektepreventie en bemesting kunnen zorgen.

Door voor deze grote biodiversiteit te kiezen in plaats van de klassieke monocultuur en de keuze voor ziekteresistente rassen kunnen we onze producten op een natuurlijke wijze en met een minimum aan interventies telen.

In onze hoevewinkel zijn onze eigen producten én producten van collega bioboeren wekelijks te koop op woensdag van 16u tot 18u en zaterdag van 9u tot 13u.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door De Landgenoten, een coöperatie die landbouwgronden koopt met het geld van aandeelhouders en schenkers. Deze gronden verhuren ze aan bioboeren via loopbaanlange contracten, zodat jonge starters zoals wij een economisch rendabel en ecologisch verantwoord bedrijf kunnen uitbouwen.

Deze gronden worden een soort gemeengoed, dat voor de komende generaties biologisch bewerkt zal blijven. Samen met vele burgers creëert De Landgenoten kansen voor boeren om te winnen aan veerkracht en stappen te zetten in de richting van meer ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

Voor de aankoop van de gronden in Ulbeek zijn De Landgenoten op zoek naar burgers en bedrijven die dit project willen steunen. U kan bijdragen door aandeelhouder te worden of door middel van een gift aan De Landgenoten. Hebt u zin om hier mee uw schouders onder te zetten? Klik hier voor meer info.

bottom of page